Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Mentaal fit

U zit lekker in uw vel en staat positief in het leven. Meestal kunt u goed omgaan met tegenslagen en dingen die anders lopen. Dat noemen we mentaal fit! Maar dat kan ook wel eens anders zijn. Zo heeft u misschien sombere gedachten, bent u prikkelbaar en heeft u last van vermoeidheid. Dit gevoel kan ook een stapje verder gaan. Door uw denken, voelen en handelen komt u de dag niet meer door.

Home

Lezen

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke online bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom zetten wij hier de belangrijkste informatie over mentale gezondheid voor u op een rijtje. Kennis, tips en advies waar u écht iets aan heeft. 

Over psychische klachten

Psychische klachten hebben te maken met gevoelens, gedachten en gedrag. Misschien maakt u zich veel zorgen, voelt u zich somber of gespannen. Welke soorten zijn er eigenlijk? En herkent u zich ergens in?

A t/m Z

Over mentale gezondheid

Mentaal fit zijn is belangrijk! Evie helpt hierbij door artikelen, video’s, podcasts en oefeningen aan te bieden die voor u interessant zijn.

Over mentale gezondheid

Zelf doen

Er bestaan een heleboel handige tools die u kunnen helpen. U werkt zélf aan positieve verandering van uw situatie, op een moment dat het voor u uitkomt. Fijn toch? Probeer het uit! En kijk wat voor u werkt.

Begeleiding of training

Komt u er zelf niet uit? Misschien gaat u liever samen met een professional aan de slag. Dat kan natuurlijk. Lees hier wat verschillende zorgprofessionals voor u kunnen betekenen en wie bij u in de buurt zit.

Preventietrainer

Met het gratis preventieaanbod van GGZ Breburg werkt u samen aan herstel en veerkracht. Naast groepstrainingen en ondersteuningsgroepen bieden zij ook workshops en voorlichting.
Ga verder

Ideale coach

Coaching stelt u in staat om uw eigen eigen kracht en hulpbronnen te ontdekken, doelen te stellen en stappen te zetten naar een gezondere levensstijl.
Ga verder

Praktijkondersteuner GGZ

Samen bespreekt u uw klachten, hoe het is begonnen en wat u al heeft geprobeerd om ermee om te gaan. Daarna kijken jullie samen naar een oplossing of misschien wel een behandeling.
Ga verder

Psycholoog

Wilt u begeleiding op gebied van uw gevoelens, gedachten en emoties? Dan kan een psycholoog u hierbij helpen.
Ga verder