Direct naar inhoud
Het Huisartsenteam

Select the text you want to translate, then choose 'Vertalen'. Select the language you prefer. You can read and/or listen to the translated text.

Zorg voor ouderen

Zorg voor ouderen. Het is een breed begrip en komt voor in verschillende vormen. Dit kan gaan om verzorging, begeleiding, thuiszorg of intensieve zorg. Maar het liefst blijft u natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig. En dat begrijpen we. Gelukkig bestaan er inmiddels verschillende tools die u hierbij kunnen helpen!

Lezen

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke online bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom zetten wij hier de belangrijkste informatie over hart en vaten voor u op een rijtje. Kennis, tips en advies waar u écht iets aan heeft. 

Over dementie

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte die veel vragen oproept. Is dementie te voorkomen? En hoe wordt dementie behandeld?

Wil ik weten

Over zorg en behandeling

Denken en praten over uw wensen voor zorg en behandeling vinden de meeste mensen niet makkelijk. Praat erover met uw familie en vrienden, en met uw (huis)arts. Wat is uw situatie?

Wil ik weten

Over mantelzorg
Zorgen voor een naaste

Zelf doen

Er bestaan een heleboel handige tools die u kunnen helpen. U werkt zélf aan positieve verandering van uw situatie, op een moment dat het voor u uitkomt. Fijn toch? Probeer het uit! En kijk wat voor u werkt.

Begeleiding of training

Komt u er zelf niet uit? Misschien gaat u liever samen met een professional aan de slag. Dat kan natuurlijk. Lees hier wat verschillende zorgprofessionals voor u kunnen betekenen en wie bij u in de buurt zit.

Zorg en ondersteuning

Misschien heeft u hulp nodig bij het schoonhouden van uw huis. Of zijn er aanpassingen nodig, zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente.
Ga verder

Geestelijker verzorger

Een ingrijpende gebeurtenis, of juist het verstrijken van de tijd, kunnen levensvragen ineens actueel maken. Soms kan dit dwars gaan zitten. Een geestelijk verzorger geeft ruimte aan zulke vragen.
Ga verder

Praktijkondersteuner

Uw huisarts kan de praktijkondersteuner inschakelen om samen tot de ondersteuning en adviezen te komen, die u nodig heeft.
Ga verder