Stoppen met roken 

 
Vaak is het een hele zoektocht naar de juiste hulpmiddelen en is het een gevecht om het vol te houden. Het is daarom verstandig om hier professionele begeleiding bij in te schakelen. Iemand die u motiveert, begeleidt en ondersteunt naar een rookvrij leven! Hoe u dit doet? Meld u aan voor de 'Rookvrij! Ook jij?' groepstraining, persoonlijke begeleiding of telefonisch coachingstraject.
 
 • Hoog slagingspercentage
 • Door zorgverzekeraars vergoed
 • Gecertificeerde ervaren coaches
 • Een bewezen effectieve methode
 
Groepstraining
Tijdens de groepstraining gaat u gezamenlijk met andere rokers die willen stoppen aan de slag om uiteindelijk één doel te bereiken: Stoppen met roken! De kracht van deze training ligt in het motiveren van elkaar en de betrokkenheid van de groep. Daarnaast staan de coaches voor u klaar om u te begeleiden naar een rookvrije toekomst.
 
De groepstraining bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. Na 2 weken voorbereiding stopt u in week 3 van de training (gezamenlijk) met roken. In de daarop volgende maand begeleiden de coach en de mede-stoppers u naar een rookvrije toekomst.
 
Wordt u liever via persoonlijke begeleiding gecoacht? In dat geval vinden de gesprekken één op één plaats. 
 
Telefonische coaching
Telefonische coaching geeft u de mogelijkheid om op afstand en op momenten die u goed uitkomen gebruik te maken van de ondersteuning van een professionele coach middels een persoonlijk gesprek. Het voordeel hiervan is dat het altijd in uw planning past. Een ervaren coach staat u bij tijdens het stoppen met roken-traject met een uitgebreid eerste gesprek van 30 minuten, en vervolgens met 5 telefonische coachmomenten van 20 minuten. lekkerder ruikt; er beter uitziet; minder ziek bent; beter slaapt; sneller herstelt na een operatie; niemand laat meeroken; langer niet van het leven.
 
Wat levert stoppen met roken u op?
 • Betere bloedsomloop;
 • Verbeterde ademhaling;
 • Makkelijkere lichamelijke ontspanning;
 • Meer energie, tijd en zelfvertrouwen.
 
Daarnaast zorgt stoppen met roken ervoor dat u:
lekkerder ruikt;
er beter uitziet;
minder ziek bent;
beter slaapt;
sneller herstelt na een operatie;
niemand laat meeroken;
langer geniet van het leven. 
 
Gebruik van hulpmiddelen
Met het gebruik van hulpmiddelen, naast het volgen van een begeleidingstraject, is uw kans op een positief resultaat nog groter. De coaches geven dan ook uitgebreid advies betreffende medicijnen en nicotinevervangers en kijken samen met u naar de meest passende oplossing.
 
Wat komt aan bod?
 • Voor- en nadelen van stoppen met roken;
 • Uitleg en advies over medicijnen en nicotinevervangers;
 • Positieve steun van medecursisten;
 • Advies over hoe om te gaan met trek in een sigaret;
 • Hoe u duurzaam kunt stoppen;
 • Tips en adviezen op basis van uw persoonlijke situatie;
 • Advies over gewicht en beweging;
 • Wat lever stoppen met roken u op?
 
Kwaliteit
Alle coaches en de volledige begeleiding van 'Rookvrij! Ook jij?' is opgenomen in het landelijke kwaliteitsregister voor stoppen met roken. Alleen bewezen effectieve interventies worden hierin toegelaten. Dit verplicht hen om aan de kwaliteitseisen te voldoen en te werken volgens de landelijke normen voor goede 'stoppen met roken' begeleiding.
 
 
Tevens is 'Rookvrij! Ook jij?' gecertificeerd door het RIVM Centrum voor Gezond Leven. 
 
De risico's van meeroken
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders niet goed op de hoogte zijn van de risico's van meeroken. Kinderen die opgroeien in een omgeving waar gerookt wordt, hebben meer kans op babysterfte, luchtwegklachten, oorontsteking, verminderde longfunctie, astma en andere luchtwegziekten. Opvallend is dat een meerderheid van de rokers (86%) wel weet dat roken schadelijk is. Toch maakt 54% zich maar enigszins zorgen over de eigen gezondheid en 34% over de gezondheid van anderen.

Wilt u zich aanmelden?
Bespreek dit met uw huisarts of uw praktijkondersteuner. U kunt zich ook aanmelden via telefoonnummer 076 88 95 195 of kijk op www.rookvrijookjij.nl


              Lees hier onze folder

Wat kunt u besparen
Stoppen met roken heeft niet alleen positieve gevolgen voor uw gezondheid en uw dagelijkse leven, het kan u ook financieel flink wat besparen. 
 
  10  20 30 
 1 maand  € 99  € 190  € 298
 3 maand  € 290  € 596  € 894
 1 jaar  € 1.169  € 2.339  € 3.509
 5 jaar  € 5.849  € 11.699  € 17.545
 10 jaar  € 11.699  € 23.398  € 35.097
 
Vergoeding
De stoppen met roken behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar (houdt rekening met het eigen risico), evenals de medicijnen die u helpen te stoppen met roken. Hier zit echter wel een voorwaarde aan: de medicijnen worden alleen vergoed wanneer u ook een behandeltraject hiervoor volgt via SineFuma. Voor patiënten met diabetes, astma, COPD, hart-en vaatziekten of een verhoogd vasculair risico wordt de stoppen-met-roken-zorg vergoed binnen de ketenzorg. 

Kijk hier voor het vergoedingsoverzicht.

Verschil tussen 2017 en 2018
Bij de verzekeraars VGZ, IZZ, IZA en de verzekeraars die daaronder vallen, worden per 2018 onze groepstraining, telefonische coaching en persoonlijke begeleiding 100% vergoed met een vrijgesteld eigen risico. In 2017 werden onze trajecten bij hen gedeeltelijk vergoed en was het eigen risico van toepassing.
 

Bekijk de film | Direct aanmelden

Bekijk ook eens
Anti-rookbeleid heeft positiever effect op gezondheid kinderen dan gedacht.

Lees meer op nu.nl

Verklein de kans
Kijk hier