Voluit leven


Anders dan de titel van deze training doet vermoeden, gaat deze training u niet gelukkig maken. Tenminste, u leert niet hoe u een leven zonder teleurstelling, pijn of onzekerheid kunt leiden. Veel mensen denken dat ze pas een mooi bestaan kunnen hebben als ze hun klachten hebben overwonnen. Voluit leven laat je ervaren en inzien dat dit niet werkt. Het willen vermijden van psychische of lichamelijke pijn leidt tot een krampachtige poging om een half leven te leiden. Dit versterkt op den duur het psychische leed. De methoden die in Voluit leven worden aangereikt, zijn gebaseerd op aanvaarding van psychisch leed en het vergroten van psychologische flexibiliteit. Aanvaarding maakt de weg vrij om vanuit uw eigen waarden te leven. Wanneer dit lukt, ervaart u dag na dag meer vrijheid en kwaliteit in uw leven. 


Hoe werkt de training?
De training begint met een telefonische intake opgevolgd door 9 bijeenkomsten van 2 uur wekelijks met online ondersteuning van alle bijeenkomsten. Na 4 weken is er een terugkomavond van 2 uur. De online trainingsomgeving is permanent beschikbaar. Elk week doorloopt u, aansluitend op de bijeenkomsten, een digitale sessie. Nadat u een sessie heeft doorlopen, kunt u er in uw dagelijks leven mee oefenen en uw ervaringen delen tijdens de fysieke bijeenkomsten. In de fysieke bijeenkomsten worden daarnaast ook oefeningen gegeven die het lichaamsbewustzijn en het adembewustzijn vergroten. Hierdoor leert u ook beter met grenzen en eigen behoeften/verlangens in relatie tot anderen omgaan.

Steeds wanneer u aan uw volgende (digitale) sessie begint, kunt u eerst terugblikken op uw week om te kijken hoe u de informatie uit de vorige sessie hebt toegepast. U krijgt bovendien wekelijks feedback van uw trainster op de oefeningen die u die week (digitaal) heeft gedaan.


Bijeenkomsten
De komende bijeenkomsten zitten vol. U vindt hier nieuwe data zodra deze bekend zijn. 


  14 april   19 mei         19.00 - 21.00 uur         PMC Halderberge
    21 april   26 mei                                  Bosschendijk 165B
    28 april   2 juni               Oudenbosch
    5 mei   9 juni                
    12 mei     7 juli                  15 september     27 oktober     19.00 - 21.00 uur     PMC Halderberge
    22 september   3 november                 Bosschendijk 165B
    29 september   10 november               Oudenbosch
    6 oktober   17 november                
    13 oktober   15 december                  Meer informatie
Heeft u nog vragen over de training? Dan kunt u contact opnemen met de trainer door te bellen naar (0165) 31 31 66 of stuur een mail.