Stoppen met roken


Wat goed! U overweegt om te stoppen met roken of u heeft al besloten een niet-roker te willen zijn. Het is verstandig om hier hulp bij te vragen van een specialist. Iemand die u motiveert, begeleidt en ondersteunt naar een rookvrij leven! Hoe u dit doet? Meld u aan voor de 'Rookvrij! Ook jij?' groepstraining, de persoonlijke of digitale begeleiding of een telefonisch coachingstraject. 

 Hoog slagingspercentage
 Door zorgverzekeraars vergoed
 Gecertificeerde ervaren coaches
 Een bewezen effectieve methode
 

Groepstraining
Samen met andere rokers gaat u aan de slag om hetzelfde doel te bereiken: stoppen met roken! De kracht van de training ligt in het motiveren van elkaar en de betrokkenheid van de groep. Maar ook de coaches staan voor u klaar om u te helpen bij een rookvrije toekomst!

De groepstraining bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. Na 2 weken voorbereiding stopt u in week 3 van de training (gezamenlijk) met roken. In de daaropvolgende maand begeleiden de coach en de mede-stoppers u naar een rookvrije toekomst. Wordt u liever via persoonlijke begeleiding gecoacht? In dat geval vinden de gesprekken één op één plaats. 


Persoonlijke begeleiding
De persoonlijke begeleiding bestaat uit 6 één-op-één gesprekken, 1 van 30 minuten en 5 van 20 minuten. De eerste 2 gesprekken bereiden u voor op het stoppen met roken. Hoe is het met uw motivatie en vertrouwen? Waar ziet u tegenop en hoe kunt u dat veranderen? Samen met uw coach kiest u vervolgens een geschikte stopdatum. Als u een extra hulpmiddel wilt gebruiken kan dat. Samen kijkt u wat het beste past bij u en uw situatie. 
 

Telefonische coaching
Door telefonische coaching kunt u op afstand en op momenten die u goed uitkomen ondersteuning krijgen van een professional door een persoonlijk gesprek. Het voordeel hiervan is dat het altijd in uw planning past. U krijgt een uitgebreid eerste gesprek van 30 minuten, en hierna 5 telefonische coach-momenten van 20 minuten.


Digitale coaching
De digitale coaching bestaat uit 6 video-gesprekken van 15 minuten. Via een app kunt u een dagboek bijhouden over hoe u zich voelt en u krijgt informatie, tips, handvatten en ondersteuning. De gesprekken kunnen zowel in de ochtend als in de avond. En u kunt chatten met uw coach op momenten dat u het moeilijk heeft. 
 

Gebruik van hulpmiddelen
Het gebruik van hulpmiddelen vergroot uw kans op een positief resultaat. de coaches geven dan ook uitgebreid advies over medicijnen en nicotinevervangers en kijken samen met u naar de beste oplossing. 


Wat komt aan bod?
 Voor- en nadelen van stoppen met roken
 Uitleg en advies over medicijnen en nicotinevervangers
 Positieve steun van medecursisten
 Advies over hoe om te gaan met trek in een sigaret
 Hoe u duurzaam kunt stoppen
 Tips en adviezen op basis van uw persoonlijke situatie
 Advies over gewicht en beweging
 Wat levert stoppen met roken u op?


Wat levert stoppen met roken u op?
 Betere bloedsomloop
 Verbeterde ademhaling
 Makkelijkere lichamelijke ontspanning
 Meer energie, tijd en zelfvertrouwen
 

Daarnaast zorgt stoppen met roken ervoor dat u:
 lekkerder ruikt
 er beter uitziet
 minder ziekt bent
 sneller herstelt na een operatie
 beter slaapt
 niemand laat meeroken
 langer geniet van het leven
 

Kwaliteit
Alle coaches en de volledige begeleiding van 'Rookvrij! Ook jij?' is opgenomen in het landelijke kwaliteitsregister voor stoppen met roken. Alleen bewezen effectieve interventies worden hierin toegelaten. Dit verplicht hen om aan de kwaliteitseisen te voldoen en te werken volgens de landelijke normen voor goede 'stoppen met roken' begeleiding. 'Rookvrij! Ook jij?' is gecertificeerd door het RIVM Centrum voor Gezond Leven. 
 
 
 
De risico's van meeroken
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders niet goed op de hoogte zijn van de risico's van meeroken. Kinderen die opgroeien in een omgeving waar gerookt wordt, hebben meer kans op babysterfte, luchtwegklachten, oorontsteking, verminderde longfunctie, astma en andere luchtwegziekten. Opvallend is dat een meerderheid van de rokers (86%) wel weet dat roken schadelijk is. Toch maakt 54% zich maar enigszins zorgen over de eigen gezondheid en 34% over de gezondheid van anderen.


Aanmelden
Wilt u zich aanmelden? Wat goed! Bespreek dit met uw huisarts of uw praktijkondersteuner. U kunt zich ook aanmelden door te bellen naar 076 88 95 195 of kijk op rookvrijookjij.nl


Wat kunt u besparen
Stoppen met roken heeft niet alleen positieve gevolgen voor uw gezondheid en uw dagelijkse leven, het kan u ook financieel flink wat besparen. 
 
  10    20   30
 
 1 maand  € 99    € 190      € 298
 3 maanden  € 290      € 596    € 894
 1 jaar  € 1.169    € 2.339    € 3.509
 5 jaar  € 5.849    € 11.699    € 17.545
 10 jaar  € 11.699    € 23.398    € 35.097
 

Vergoeding
De stoppen met roken behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar (houdt rekening met het eigen risico), evenals de medicijnen die u helpen te stoppen met roken. Hier zit echter wel een voorwaarde aan: de medicijnen worden alleen vergoed wanneer u ook een behandeltraject hiervoor volgt via SineFuma. Voor patiënten met diabetes, astma, COPD, hart-en vaatziekten of een verhoogd vasculair risico wordt de stoppen-met-roken-zorg vergoed binnen de ketenzorg.
Kijk hier voor het vergoedingsoverzicht.


Bekijk de film | Direct aanmelden