Het Huisartsenteam  >  Nieuws  >  Nieuws

3 vragen aan

Een nieuwe werkdag is aangebroken, hoe begin je?
“Afhankelijk van mijn bestemming (ik werk voor 3 verschillende huisartspraktijken) staat de wekker op 6.00 of 6.30 uur en fiets ik met de ‘gewone fiets’ of de racefiets richting de huisartsenpraktijk. Met een fris hoofd en een lekkere bak koffie, een vriendelijke goedemorgen aan de aanwezige collega’s en een goed humeur zwengel ik de computer aan. Ik open de mail en mijn agenda zodat ik me kan voorbereiden op de patiënten die op mijn spreekuur komen”.

Wat vind je het leukste aan je baan als POH GGZ?
“De samenwerking met de huisarts, het inbrengen van kennis op mijn vakgebied en het contact met de patiënten. Door aandacht en tijd te geven aan mensen is vaak een eerste belangrijke stap al gezet. Hierdoor hoor je veel uiteenlopende, soms schrijnende en ontroerende verhalen en zeer diverse hulpvragen. Het leukste is natuurlijk dat je door zelf ‘aan de slag te gaan’ met mensen of door een goede en passende verwijzing te bedenken je echt een verschil kunt maken. Patiënten gaan de deur uit met nieuwe handvatten en inzichten”.

Welke uitdagingen kom je tegen?
“Een goede balans tussen het contact met de patiënt en de administratie is een uitdaging voor mijn dagelijkse planning. En voor mijn humeur! Maar ook het bieden van de meest optimale zorg voor de patiënt blijft een uitdaging. Dit doen we door goede vragen te stellen, goed te luisteren en door een goede afstemming met de huisarts. Dat zorgt ervoor dat ik weer opgewekt terug naar huis (race)-fiets”.

Deel deze pagina