MBSR


Voor wie?

De training is geschikt voor u als u:
  • Beter wilt leren omgaan met fysieke of psychische klachten;
  • Beter wilt leren omgaan met stress en stress gerelateerde klachten;
  • Beter wilt leren omgaan met lastige gevoelens en gedachten;
  • Bewuster en gezonder wilt leven. 


Doel van de training

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een effectieve en wetenschappelijk bewezen methode om allerlei vormen van stress en stressgerelateerde klachten te bestrijden. Door MBSR leert u zich bewust te worden van automatische stressreacties en deze om te zetten naar een wijzere manier van reageren (stressrespons). Het uitvoeren en integreren van MBSR oefeningen in het dagelijkse leven, verbetert uw totale kwaliteit van leven. 


Bron: Radboud UMC


Wat houdt de training in?

Op praktische wijze komen theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van ervaringen. Door aandachtig naar deze ervaringen te kijken, wordt de opmerkzaamheid aangescherpt en kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Huiswerk is een structureel onderdeel van de training. De ervaring leert dat dagelijks thuis oefenen (45 minuten) van belang is voor de effectiviteit van de training. Oefeningen kunnen thuis worden voortgezet met behulp van geluidsopnames. U ontvangt een werkmap waarin o.a. verschillende oefeningen staan beschreven die helpen aandachtig te zijn in het dagelijks leven. Bij inhoudelijke vragen over de training kunt u telefonisch contact opnemen via 06 220 803 57 of stuur een e-mail naar de trainster


Hoe werkt het?

MBSR is een praktische- en geen theoretische training. Iedere bijeenkomst bestaat uit begeleide aandachtsoefeningen en bewegings- en bewustzijnsoefeningen.

Onderwerpen van de training zijn:

• (on)bewust reageren, frisse blik op routine;
• Zelfzorg en mildheid;
• Grenzen verkennen en stellen;
• Veerkracht en stevigheid ontwikkelen;
• Energiegevers en energienemers;
• Stress beantwoorden;

• Mindfulness inbouwen in het dagelijks leven. 
 

Bijeenkomsten

Locatie 1
Centraal Bureau van Avoord
San Francescolaan 1
Etten-Leur
 
Bijeenkomsten woensdagavond
19 september
26 september
3 oktober
10 oktober
19.00 - 21.45 uur
24 oktober
1 november
14 november
21 november
Stiltedag
31 oktober 

9.00 - 15.00 uur


Deelname

Onderstaande training is vol. Voor de eerstvolgende training kunt u zich vanaf 1 januari 2019 inschrijven. De startdata wordt t.z.t. weer op de website vermeld. 8 wekelijkse bijeenkomsten 
8 wekelijkse bijeenkomsten 
8 wekelijkse bijeenkomsten
8 wekelijkse bijeenkomsten


Communicatie met de huisarts

Voorafgaand aan de training ontvangt de huisarts een brief ter informatie over de deelname van een patiënt. Na afsluiting van de training gaat een korte evaluatie naar de huisarts. De algemene rapportage betreft per deelnemer een korte weergave van: aanleiding tot deelname, doel van patiënt en ervaringen en effecten.

Deze training wordt u aangeboden in samenwerking met: