Nieuwsberichten

Certificering voor verantwoorde ketenzorg |  11-4-2017


Dankzij de bijdrage van alle medewerkers van Het Huisartsenteam heeft onze zorggroep de audit voor zorggroep certificering met succes afgerond. Lees meer.

Uitwisselen medische gegevens |  5-4-2017


Uw eigen huisarts en apotheek zijn bekend met uw medische gegevens. Maar moet u (met spoed) naar een andere arts, naar de apotheek of naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis, dan is het belangrijk dat ook zij uw belangrijkste medische gegevens kunnen bekijken. Zo kunnen ze u snel, goed en veilig behandelen. Lees meer.


De Longdagen |  23-2-2017


Het Longfonds, de NRS en de NVALT organiseren in 2017 voor de zesde keer de Longdagen. Op dinsdag 11 en woensdag 12 april staan longen centraal. De Longdagen biedt longartsen, wetenschappers, zorgverleners en patiënten een platform waarop zij kunnen discussiëren, elkaar kunnen spreken, kennis uit kunnen wisselen en de laatste ontwikkelingen kunnen leren kennen. Lees meer.


Het Huisartsenteam steunt Serious Request |  8-12-2016


20% per consult voor het goede doel

De DJ’s van 3FM strijken van 18 tot 24 december neer in het Glazen Huis in Breda om aandacht te vragen voor longontsteking bij kinderen in ontwikkelingslanden. Een nobel gebaar voor een goed doel en daar helpt Het Huisartsenteam graag een handje aan mee! Lees meer.

het Huisartsenteam 10 jaar! |  7-7-2016


2015 was een belangrijk jaar voor Het Huisartsenteam, we bestonden namelijk tien jaar! Wat ons een decennium geleden verbond was het gezamenlijk streven naar een voortdurende verbetering van kwaliteit van zorg. Meer samenwerken én innoveren zodat de patiënt de beste zorg krijgt op de juiste plek. Lees meer. 


Burn-out: de symptomen en het herstel |  10-5-2016


Mensen met een burn-out voelen zich opgebrand en zijn zowel op lichamelijk als mentaal gebied volledig uitgeput. Het duurt vaak een hele tijd voordat een burn-out over is. Daarom is het tijdig herkennen én erkennen van symptomen van een burn-out ontzettend belangrijk. Lees meer.

Zelfmanagement  |  29-4-2016


Wanneer u leeft met een chronische aandoening heeft u levenslang zorg en ondersteuning nodig. Uw huisarts en zijn/haar team biedt deze ondersteuning. Dit betekent dat u 4 keer per jaar een bezoek brengt aan onze praktijk. Maar is dit eigenlijk wel nodig? Lees meer.

Reisziekte |  25-4-2016


Reisziekte is een verzamelnaam voor zeeziekte, wagenziekte en luchtziekte. Iemand met reisziekte wordt misselijk tijdens een autorit, vliegreis, of op de rug van een kameel. Op een wilde zee is het het ergst. Reisziekte is vervelend, u kunt er heel erg beroerd van worden. Maar het gaat wel vanzelf weer over zodra de reis gestopt is. Lees meer.

Zonneallergie |  25-4-2016


Zonneallergie betekent dat u allergisch bent voor zonlicht. U kunt zomaar allergisch voor zonlicht worden, terwijl u eerder het zonlicht goed kon verdragen. Zonneallergie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Lees meer.

Het Huisartsenteam geeft 500 patiënten reanimatiecursus cadeau  |  21-1-2016


Ruim 500 patiënten van Het Huisartsenteam krijgen een gratis reanimatiecursus cadeau vanwege het 10-jarig bestaan van de zorggroep. De huisartsen vinden burgerhulpverlening belangrijk en hopen dat de deelnemers zich opgeven bij het alarmeringssysteem van HartslagNu. Lees meer.