Geestelijke gezondheid

Wat doet de praktijkondersteuner GGZ ?Patiënten van huisartsen die aangesloten zijn bij Zorggroep Het Huisartsenteam kunnen bij de huisartspraktijk terecht voor psychosociale zorg. De huisarts wordt namelijk ondersteund door een praktijkondersteuner-GGZ (POH-GGZ).


Deze POH-GGZ bezit de juiste kennis om u snel, zonder wachttijd en binnen uw eigen huisartspraktijk, de juiste hulp te bieden bij geestelijke of emotionele klachten.

Omdat er in de GGZ-sector flink wordt bezuinigd worden patiënten met toenemende mate terugverwezen naar de huisarts. Door deze ontwikkeling is er een behoefte ontstaan aan laagdrempelige psychosociale zorg, die dicht bij huis wordt geleverd. Het Huisartsenteam wil door het inzetten van praktijkondersteuners-GGZ (POH-GGZ) aan deze behoefte voldoen.


Meer Geestelijke gezondheid gezondheidstips


30-03-2017Recente berichten

Logo Zorgvakantiewijzer

Zorgvakantiewijzer

Bent u 65 jaar of ouder en op zoek naar een leuke seniorenreis met extra ondersteuning? Lees meer

Logo Wat te doen bij hooikoorts?

Wat te doen bij hooikoorts?

De bomen zijn allemaal weer groen, de zomer is begonnen. Voor veel mensen is dit genieten, maar wat als u hooikoorts heeft? Lees meer

Logo Heerlijke recepten

Heerlijke recepten

Met de recepten van de Hartstichting kunt u gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Lees meerOp de hoogte blijven


Wilt u graag regelmatig informatie
ontvangen? Schrijf u dan in!